28 березня 2024 року
19:25:04

Усі новини Головна Суспільство Війна з РФ Екологія Новини Події Тернопіль Технології

У Тернополі сортувати сміття не складно з “Зеленим равликом”, зробимо наше місто чистішим разом!

08.12.2020 11:12
871
Вже більше року у Тернопільському ПЛАСТі, у Молодій Просвіті, в Тернопільському національному педагогічному університеті ім. В. Гнатюка молодь вчиться сортувати сміття по трьох категоріях “скло”, “папір”, “пластик”. Для цього використовую картонні ящики з малюнком зеленого равлика. Молюск став емблемою проєкту “Зелений Равлик” – результат співпраці громадських організацій Тернополя та соціально-відповідального бізнесу.
Організатори “Резонанс-медіа” наголошують: “Наша мета – розвиток культури роздільного збору твердих побутових відходів, шляхом створення простих та доступних інструментів для організації процесу сортування у навчальних закладах, офісах та установах міста. Викидаючи сміття, чи задумувались ви, що з ним відбувається далі? Зазвичай, потрапивши у загальний контейнер, воно відправляється на сміттєзвалище, де розкладатиметься десятки, а то й сотні років. Натомість, значна його частина могла б піти на повторну переробку та стати сировиною для найрізноманітніших виробів. Однією із складових вирішення цієї проблеми є створення умов для організації сортування, збору та подальшої переробки вторинної сировини.
Для цього ми запустили виготовлення офісних контейнерів для різних типів відходів, які можна придбати та розмістити у своєму закладі. Також створено алгоритм для обслуговування наших контейнерів, організації вивезення накопиченої вторинної сировини та її подальшої переробки.”
Святослав Абрам’юк та Юрій Королишин з Молодіжного Центру Тернопіль також за те, щоби тернополяни сортували сміття і пояснюють свою позицію: “За різними оцінками, в Україні від чотирьох до семи відсотків території завалено сміттям. Це ті звалища, які неможливо уже знищити, і які уже ніколи не будуть родючими. Насправді ми вже більше 4 років сортумо сміття на базі Молодіжного Центру Тернопіль та Просвіта Тернопільщини, за ініціативою “Зелений Равлик” – сортуємо відходи разом та групою партнерів Контінентал Фармерз Груп, Резонанс Медіа, і ECO CultuRe: Ternopil. Долучайтесь до проекту.”
Зображення може містити: 2 особи
Тернопільські пластуни разом з “Зеленим равликом” зробили сортування сміття одним із приоритетів своєї організації: “Пластун дбає про своє здоров’я. І не тільки про своє, а ще й про здоров’я оточуючих та про здоров’я наступних поколінь, пластун любить красу та дбає про неї. Навіть сміття може виглядати красиво, якщо посортоване. А якщо серйозно, то чисті вулиці, водойми та ліси без сміття значно красивіші. Виявляється, якщо докласти трішки зусиль, то дотримуватись пластового закону зовсім не важко”.
Студенти ТНПУ ім.Володимира Гнатюка також сортують відходи не відриваючись від навчального процесу. У головному корпусі університету встановлено 18 контейнерів для сортування вторинних відходів – паперу, пластику і скла.

Як почати сортувати?

Крок 1: Придбати та встановити у приміщенні контейнери

Крок 2: Сортувати відходи за вказівками на кришці контейнера

Крок 3: Після заповнення контейнера — повідомити “Зелений равлик” через е-форму

Альтернатива: Самостійно здати в пункті прийому вторинної сировини.

Характеристики контейнерів

  • Матеріал – п’ятишаровий картон
  • Розмір – 35х35х70 см
  • Об’єм – 85 літрів
  • Призначений для використання у приміщенні
  • Складається з двох деталей
  • Де можна придбати контейнери?

    Майстерня реклами “Резонанс Медіа”
    м. Тернопіль, вул. Гоголя, 2
    (0352) 42-79-42, (067) 371-96-51

Проект впроваджується за підтримки Посольства Республіки Польща в Україні (за підтримки проекту Ecoculture у 2018 р.), екологічної ініціативи “Зелений Равлик”.
Детальніше: http://ravlyk.te.ua/
РА «Маркетингові технології ПБС» – увесь спектр маркетингових послуг: від ідеї – до реалізації!
Архів новин
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031