28 березня 2024 року
09:32:22

Усі новини Головна Тернопільщина Новини Події Happy Animals Тернопіль

Собак у центрі стерилізації с. Дичків відвідали небайдужі люди

27.01.2021 14:27
129

Зібратись, щоби не тільки передати допомогу та їжу собакам, а ще і особисто провідати центр стерилізації, вирішили небайдужі люди.

Серед них Марія Петришин. Дівчина косметолог та топ-масажист студії масажу “Body line”.  Їй подобається зберігати та формувати зовнішню красу людини, але не менш важлива і духовна краса, тому Марія активно долучається до благодійних подій.

May be an image of 3 people, including Marija Petryshyn, hair, people standing та outerwear May be an image of 1 особа, стоїть, outerwear та текст «SERKUCHER»

У свої 27 років дівчина має досвід у благодійній роботі, цього року приміряла на себе образи, адже навчалась на актрису, на святах, присвячених Новому року, Різдву для дітей з малозабезпечених родин, дітей учасників АТО та дітей-сиріт – виконувала ролі “ангела” та “різдвяної зірки”. Діток запросили спільно активні підприємці – кожна дитина відчула аромат свята, прийняла участь у змаганнях, майстер-класах, квестах. Сценарії святкових подій Марія писала разом з мамою Оксаною Петришин.

Немає опису. “Пора Різдвяних свят це не тільки час провідати родичів, а і час, щоби подумати про те, кому ти можеш стати у пригоді, – розказує Марія Петришин, – насправді, творити добрі справи не складно, просто потрібно захотіти, а ось те, що люди відчувають і ті, котрі задіяні у організації і ті, хто приходять на свято – це та енергія, яка змінює наше життя – вже у ту саму мить ти відчуваєш, що стає поряд світліше. Але собак ми були не взмозі запросити ні на ялинку, ні до дідуха, я неодноразово відвідувала центр стерилізації в Дичкові, яким опікується і Тернопільська міська рада, і громадська організація “Ноїв Ковчег”, знайома з проблемами центру, тому вирішила завезти свою команду, з якими навчаюсь саме туди. Собачок там є багато і для кожної з них бажано знайти дім, господаря. Зрозуміло, що завжди буде потреба у кормах, у вітамінах, у якіхось ковдрочках для собачок, адже бюджет розраховують на ту кількість собак, яка має там бути за документами, тому ми разом з однодумцями (нас було троє) купили для центру корма, собачі смаколики, зібрали теплі речі і поїхали у с. Дичків”.

За 16 км від Тернополя команду небайдужих вже чекав керівник “Центру стерилізації собак “Дичків ХЕЛП” Володимир Тукало. Він провів гостей територією центру та розказав, що зараз під опікою працівників центру проживають понад 100 собак. Сюди вони потрапляють із вулиць міста Тернополя. За заведеним порядком собаки проходять карантин, протипаразитарну обробку, їх стерилізують, перетримують після операції, усі собаки проходять обов’язкову вакцинацію від сказу, тоді їм шукають господарів або випускають у тому місті, де знайшли. Кошти на стерилізацію та утримання безпритульних собак виділяє Тернопільська міська рада. Допомагають організовувати харчування і доглядати за собаками, які є на базі в Дичкові працівникам центру волонтери ГО “Ноїв ковчег”. Волонтери центру опікуються тваринами на волонтерським засадах. “На справді, при такій кількості собак без волонтерів їх важко доглядати. Фінансування, яке виділяє міська рада по тендерах, не вистачає, – розказав Володимир Тукало, – ми маємо діяти, як стерилізаційний центр, але є багато покалічених собак, яких на вулицю не повернеш. Вони не виживуть там. І, чисто по-людськи, ми ними опікуємось. Допомагають доглядати собак чотири волонтерки.”

Немає опису. Немає опису.

“Насправді багато собачок сидять по три-чотири у вольєрах. Центр стерилізації – то велика огороджена територія, на якій розміщені вольєри для собак, є невелике приміщення, де готують їжу для тварин, приміщення для працівників, де можна переодягнутися, та стерилізаційна. Є також спеціальне авто, яким привозять безпритульних собак у центр, на якому їх возять на огляди у ветеринарні установи міста, – розказує Марія Петришин, – ще Володимир нам розказав, що цього року їх організація виграла Громадський бюджет і будуть кошти на проведення газу та опалення у центрі, і можна буде думати, як облаштувати більш теплі приміщення для собак після стерилізації. На території є собачки, які постійно у вольєрах, інші – підбігали до нас вільно, вони дуже доброзичливі. На питання “Чому так?” нам сказали, що деяких разом не можна випускати, бо будуть гризтися.”

Володимир Тукало розказав гостям, що в Тернополі середня вартість стерилізації однієї собаки від 900 до 1500 грн, залежно від її ваги. Стерилізує собак ветеринар, з яким центр має підписаний договір. Але собаки набагато довше затримуються у Дичкові, тому центру дуже потрібна допомога небайдужих людей.

З пропозицією допомоги можна звертатися до Володимира Тукало за номером 097-583-91-14.

РА «Маркетингові технології ПБС» – увесь спектр маркетингових послуг: від ідеї – до реалізації!
Архів новин
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031