29 березня 2024 року
01:02:04

Усі новини Головна Економіка Екологія Новини Події

В Україні запрацюють мобільні пункти прийому неробочої техніки

02.12.2020 16:09
432

У квартирах, офісах, підвалах українців почала накопичуватись застаріла техніка. Факси, принтери, комп’ютери, планшети, мобільні телефони, телевізори тощо. З 5 грудня техніку стане реальним відправляти на перероблення чи утилізацію. Спеціалісти Центру управління відходами (ЦУВ) розбиратимуть її на компоненти: скло, пластикові деталі, металеві та інші елементи. Відходи сортуватимуть за фракціями та будуть накопичувати, щоб пізніше передавати підрядникам на подальше перероблення та виготовлення нової продукції.

З 5 грудня у Києві відкриються перші безкоштовні мобільні пункти прийому неробочої техніки. Кияни зможуть принести свою застарілу або неробочу техніку та безкоштовно здати її на утилізацію в мобільні пункти від Центру управління відходами, пишуть на сайті https://bazilik.media/

У тестовому режимі щосуботи протягом місяця автомобілі ЦУВ будуть стояти на різних популярних локаціях Києва та у визначений час приймати техніку на утилізацію.

Відходи електронного та електричного обладнання небезпечні, адже містять токсичні, отруйні, канцерогенні або реактивні компоненти, такі як свинець, миш’як, ртуть, кадмій, селен, бром. Тому важливо правильно утилізувати такі відходи, а не відвозити їх на звалища, де вони будуть труїти довкілля. Тому небезпечні відходи мають бути знешкодженні.

“На жаль, не кожен готовий везти свою неробочу техніку через усе місто до нас, ще й у робочий день. До того ж не всі люди, які переймаються проблемою утилізації, знають про цей пункт прийому взагалі. Тому для комфорту людей та розв’язання такої проблеми розширюємо нашу ініціативу — запускаємо мобільні пункти прийому електричних та електронних відходів, а також відсортованої вторсировини”, — коментує Олександр Возний, засновник та директор Центру управління відходами.

Спеціалісти ЦУВ готові приймати техніку і з інших міст, рекомендують користуватись послугами поштової служби.

Стежити за розміщенням мобільних пунктів прийому техніки можна в соцмережах компанії – FacebookInstagram.

РА «Маркетингові технології ПБС» – увесь спектр маркетингових послуг: від ідеї – до реалізації!
Архів новин
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031