29 березня 2024 року
05:09:04

Тернопіль Усі новини Головна Суспільство Спорт Мистецтво Хобі Особистості Надзвичайне Новини Події

Унікальні світлини переможної гонки Олександра Тугарєва у Маріуполі

08.10.2020 16:00
72

Фото Олексія Ніжегородова – головного тренера збірної Тернопільської області та збірної України з віндсерфінгу.

Чемпіонат України з вітрильного спорту в олімпійських номерах програми завершився нещодавно в Маріуполі. Участь у регаті, яка тривала впродовж п’яти днів, взяли і тернопільські віндсерфінгісти. У складі збірної області виступало п’ятеро спортсменів – вихованців обласної школи вищої спортивної майстерності, які проводять підготовку на водній базі Тернопільського обласного відділення Комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти України (КФВС МОН).  За підсумками дванадцяти перегонів впевнену перемогу здобув майстер спорту України міжнародного класу, студент Західноукраїнського національного університету Олександр Тугарєв, пишуть на сайті  http://sportmon.org/ternopilskyj-student-stav-chempionom-ukrayiny-z-vindserfingu-zdobuvshy-zoloto-na-regati-v-mariupoli/

Як розповів тренер спортсмена Олексій Нижегородов, оскільки, в зв’язку з карантинними обмеженнями, цьогоріч відмінені міжнародні змагання, Сашко ретельно і відповідально готувався до цієї традиційної осінньої загальноукраїнської регати під час тренувальних зборів у Генічеську. Відтак, у Маріуполі вкотре довів свою лідерську перевагу серед українських віндсерфінгістів, здобувши перемогу ще до останнього дня змагань.

Друге і третє місця посіли, відповідно, Олександр Гончаренко з Миколаєва та Владислав Менделенко з Дніпра. А четвертим був тернопільський віндсерфінгіст, випускник ЗНУ Мар’ян Воловець. За словами Олексія Нижегородова, оскільки Олександр Тугарєв завчасно забезпечив собі перемогу, боротьба за друге-третє місця між цими трьома спортсменами точилася до останнього перегону. Хоча у ньому Мар’ян Воловець і прийшов третім, однак за сумою всіх гонок він посів четверте місце, програвши Владиславу Менделенку лише два очки.

Треба сказати, що за результатами чемпіонату України сформовано національну збірну з віндсерфінгу на 2020 рік, до складу якої першим номером увійшов Олександр Тугарєв. І планується, що вже в листопаді Сашко візьме участь у чемпіонаті Європи у класі RS:Х, який відбудеться у Португалії.

Тернопільське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України (з інформації: УФКС ТОДА)

Олександр Тугарєв регату виграв на віднсерфінгу №13
РА «Маркетингові технології ПБС» – увесь спектр маркетингових послуг: від ідеї – до реалізації!
Архів новин
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031