29 березня 2024 року
09:29:37

Усі новини Спорт Здоров'я Події Тернопіль

У Тернополі на каяках пропагували здоровий глузд (фото)

17.11.2020 13:37
161

Він раптом …зник під водою. Із човном… Глядачі затамували подих… Мить, і хлопчина знову на видноколі. Направду, безстрашний «Той, що греблю рве». І таких на березі Серету 14 й 15 листопада зібралось з два десятки.

Водні змагання на каяках, човнах для однієї людини, що герметично закриваються на рівні пояса, та SUP-бордах, коли веслуєш, стоячи на дошці, щоосені й щовесни збирають аматорів, досвідчених спортсменів і вболівальників у парку «Топільче». Організатор змагань – SUP Kayak Club TURE. Мета – пропаганда здорового глузду та активного способу життя.

Змагання відбувались у кілька етапах: видовищні слалом і спринт, відчайдушна «Гуцульська гонка».

  • «Для змагань прокладається спеціальна траса, над річкою підвішуються ворота для проходу учасників змагань та м’яча, – зазначив співорганізатор змагу Володимир Горон. – «Гуцульська гонка» – це взагалі унікальний маршрут наших змагань. Спершу на каяках, наче на санчатах, пірнаємо прямісінько у воду. Відтак –  долаємо різні перешкоди. Однією з них є, приміром, перевернутись разом з човном, а також проплести під колодою, що висить вкрай низько над водою».

Погодьтесь: спорт не для слабаків. Майстерність, сміливість, витривалість, зосередженість і баланс – запорука перемоги, а гідрокостюм, шолом й рятувальний жилет – безпеки. Не варто нехтувати ними!

Серед учасників змагань цьогоріч – донька й сини Володимира Горона. Хлопці на воді в каяках з чотирьох років, а  Яна вже підкорює серйозні гірські річки. Азам керування човнами й правилам поводженню на воді юних каякінгістів батько навчав змалку.

Було цьогоріч й чимало аматорів. Випробовували власні нерви й переймали майстерність у гуру каякінгу, досвідчених, «тих, що вправно греблю рвуть»…

…Видовище, від якого тріпоче серце, осіння краса, тепла погода, смачна рибна юшка від активістів ГО «Клуб зимового плавання «Нептун»»… Такими були цьогорічні змагання. Найкращі результати показали Любко Гора, Володимир Горон, Богдан Гнидюк, Руслан Гнидюк, Тарас Дзюба, Олег Кавецький, Сергій Максимюк.

«Той, хто греблю рве» завершився, але …обов’язково повернеться навесні. Не пропустіть!

Фото: Олена Мудра.

 

РА «Маркетингові технології ПБС» – увесь спектр маркетингових послуг: від ідеї – до реалізації!
Архів новин
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031