28 березня 2024 року
16:26:04

Усі новини Головна Суспільство Культура Новини Події Тернопіль Відео

Тернополянки хочуть зруйнувати стереотипи про жіноче тіло та табу на його демонстрування після досягнення певного віку

13.01.2021 16:36
682

З листопада минулого року Тернопільським міським центром соціального обслуговування населення реалізується проєкт “Антиейджизм”. Усі учасниці  активні відвідувачки центру.

Проєкт реалізують поступово – жінки вже пройшли багато цікавих етапів – відвідали психолога, фотостудію, працювали зі стилісткою, перукарем, візажистами, ретельно підбирають свій образ. У січні розпочались фотосесії на високих підборах у нижній білизні. Нещодавно ще троє учасниць проєкту “Антиейджизм” перевтілилися у нові для себе образи. Світлини учасниць стануть основою для фотовиставки.

 

Організатори надихнулись втіленим минулоріч у Києві соціально-провокаційним фотопроєктом «Антиейджизм. Вік не має значення» – про жінок віком від 60 років, їхню красу, свободу, сміливість та сексуальність. В межах проєкту презентували дві фотовиставки.  Фотовиставки «Антиейджизм. Вік не має значення» зі столичними «Стильними метеликами» з клубу “Життєлюб” та з українськими зірками кіно, театру та естради, викликали великий резонанс, адже і жінки, і чоловіки у процесі такої творчої роботи позбавляються комплексів та набувають впевнености: життя продовжується, їхні тіла прекрасні. Фото з сайту https://ukrainky.com/article/antyeydzhyzm-vik-ne-maye-znachennya

Презентація соціального проєкту «Антіейджізм. Вік не має значення» – INSIDER UA
Учасниця проєкту “Антиейджизм” актриса Ольга Сумська поряд зі своєю світлиною
Довідка: Ейджизм (англ. ageism, від слова age – вік) — дискримінація людини на підставі її віку, поширена як у формальних, так і в неформальних сферах життя суспільства. Проявляється в готовності адекватно сприймати і співпрацювати лише з людьми, які відповідають заздалегідь установленим віковим критеріям. Саме поняття «ейджизм» було запропоновано в 1969 році директором Національного інституту старіння, США (англ. National Institute on Aging) геронтологом Робертом Батлером, дослідивши дискримінацію одних вікових груп іншими. Диференціація соціальних статусів і вікова стратифікація в багатьох західних суспільствах і культурах здійснювалася та продовжує здійснюватися у відповідність з тими соціальними цінностями, що вважаються нормативними, як от продуктивність і результативність. Ця обставина, зокрема, лежить в основі негативно-зневажливого ставлення до літніх людей, як до суб’єктів, які не відповідають даним вимогам, https://uk.wikipedia.org/

Авторка проєкту «Антиейджизм. Вік не має значення» фотографиня Тріша (Анна Грищенко) разом зі стилістками Інгою Лібегою та Лізою Ромасюк черпали натхнення від відомих стильних жінок “золотого віку” – 98-річною Айріс Апфель і 98-річною Бадді Вінкл.

Из чего состоит Айрис Апфель | BURO.
98-річна Айріс Апфель

Гламурная бабушка: 89-летняя модель стала лицом косметического бренда - Телеканал Украина
98-річна Бадді Вінкл

У Тернополі ідею проєкту “Антиейджизм” зустріли з ентузіазмом і продовжують робити кроки до формування нового соціального тренду на сексуальне тіло у будь-якому віці і розвитку толерантності до вільної демонстрації тіла, незалежно від цифри в паспорті. Про те, як проходила фотосесія тернополянок Лідії Рахманської, Світлани Гов’ядовської, Христини Касіян для проєкту “Антиейджизм” розказали у сюжеті телеканалу Т1.

РА «Маркетингові технології ПБС» – увесь спектр маркетингових послуг: від ідеї – до реалізації!
Архів новин
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031