29 березня 2024 року
10:43:48

Усі новини Головна Хобі Україна Рецепт успіху Новини Події Тернопіль

Призерами Національної філателістичної виставки стали тернополяни

16.12.2020 15:22
116

Двоє тернополян стали призерами Національної філателістичної виставки у Харкові. Юрій Ковальков марки колекціонує з дитинства, а Юрій Заблоцький – понад 10 років. За свої експонати на виставці здобули срібло.

Філателіст Юрій Ковальков – колишній держслужбовець із 20-річним досвідом, зараз на пенсії. У його колекції понад 50 альбомів із марками. Він розповідає, що на Національній виставці представив експонат “Польські Лауреати премії Нобеля”. Це 80 акрушів із марками, присвяченими громадянам Польщі, які отримали Нобелівську премію. Їх було семеро, розповідає філателіст. Він показав марки та листівки, випущені у 1980-их роках, присвячені Марії Склодовській-Кюрі. Ця вчена, каже Ковальков, єдина, хто двічі отримав Нобелівську премію, а саме – у галузях фізики та хімії, пишуть на сайті https://suspilne.media/

Тернополяни стали призерами Національної філателістичної виставки Тернополяни стали призерами Національної філателістичної виставки

“У 1986 році Марія Кюрі приїхала у Париж на навчання. І от, я знайшов поштову листівку Франції, погашену саме тим періодом. Окремі держави випускають поштовий блок, також присвячений Нобелівській премії Марії Кюрі. Це уже колекційна продукція”, – каже Ковальков.

Юрій Заблоцький – доброволець, який обороняв Донецький аеропорт. На філателістичній виставці у Харкові чоловік представив власний експонат – “Російсько-українська війна – відбиток філателії”.

“Ось вам марка з Донецьким аеропортом, ви знаєте, що від нього там лишилося. Це в 2012 році під час відкриття Донецького аеропорту вийшла марка. А тут збоку – це вже не марка, а купон – на якому зображена вежа – це дві найбільш тяжкі позиції – вежа в аеропорту, з якої велися спостереження і можна було коректувати вогонь і друга в селі Піски, називалася “небо” – це шахта і найвища позиція, це були найбільш обстрілювані позиції”, – розповів Заблоцький.

Чоловік розповідає, що за 5 років на війні отримав півтори тисячі конвертів. Увесь цей час збирав марки:

“Марочка, випущена в Новій Зеландії, присвячена подіям в Україні, на ній зображений Шевченко з шиною. Також – автографи Підгрушної, під час цих подій, вона з синьо-жовтим прапором в Сочі в Росії виступала”.

Тернополяни стали призерами Національної філателістичної виставки Тернополяни стали призерами Національної філателістичної виставки

Національна філателістична виставка України відбувається раз на два роки, каже Юрій Ковальков. За його словами, на цій виставці оцінюють експонати. Цього року участь взяли понад 120 осіб, серед них 9 тернополян. Вони здобули 5 срібних і три бронзові медалі.

Фото Суспільне Тернопіль
РА «Маркетингові технології ПБС» – увесь спектр маркетингових послуг: від ідеї – до реалізації!
Архів новин
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031