28 березня 2024 року
16:46:58

Усі новини Головна Тернопільщина Новини Події

Підволочиська селищна рада обіцяє штрафувати тих, хто не дотримується правил благоустрою

14.09.2020 13:13
92

Підволочиська селищна рада розповсюджує “Пам’ятку мешканцю”.  На своїй сторінці у Фейсбуці оприлюднили вимоги до мешканців Підволочиська та Підволочиської селищної ОТГ. У такий спосіб намагаються встановити зворотній зв’язок з населенням щодо важливих питань, а саме як запобігти спаленню листя, правильно утилізувати сміття, утримувати прилеглі до будинків територій у безпечному для інших стані, дотримуватись “Правил благоустрою”. За недотримання обіцяють штрафувати порушників штрафами від 340 до 1360 грн. Приводимо повний текст оголошення.

“⚙Як господарити відповідально???!!!

➡️ Настала пора копання бараболі, зачистки городів, садів. Тому всі причетні до сільськогосподарських робіт можуть пройти тест на екологічну грамотність: будемо спалювати бадилля, листя так, щоб дим потрапляв в дихальні шляхи сусіда, чи уникатимемо цього, наприклад, загноюючи ними окрему ділянку, чи спалюючи всі ці біовідходи в котлах, камінах з відповідно високим відведенням диму.

🗑Важкі часи настають і для тих працівників комунгоспу, які збирають сміття: чомусь більшість, хто користується баками, забуває, що вони з пластику і не безрозмірні – вкидають в них гнилі фрукти, овочі, ці ж бур’яни з землею, а деколи навіть будівельне сміття, гілки дерев, кущів. В результаті ламаються і підйомник баків і самі баки – вони ж розраховані тільки на тверді побутові відходи (ТПВ), як це зафіксовано в договорах про надання послуг з вивезення та розміщення ТПВ. Такого ніколи не було б, якби кожний купував бак для сміття за власні кошти (більше 5 тисяч гривень за бак ємкістю 1,0 куб.м.), як є в європейських країнах. А так – не моє, значить можна не берегти?!

🌱Літо було дощове і тепле, тому дерева значно розрослися і гілки з-за огорож деколи виходять аж на середину тротуару, вулиці. Як тут безперешкодно проїхати транспорту, пройти пішоходу? Особливо небезпечно, коли закривається видимість на роздоріжжях, перехрестях.

📑Тому, щоб полегшити життя водіям, жителям громади, спільно з працівниками національної поліції проводитимуться перевірки дотримання Правил благоустрою по всіх цих питаннях, на порушників накладуватимуться штрафи.

Нагадуємо, що багато жителів Підволочиська і сіл громади зобов’язалися до 1 жовтня прибрати з вулиць власні будівельні матеріали (камінь, щебінь, пісок та ін.), тому дану інформацію просимо розцінювати як офіційне попередження для всіх.
📍 Не забуваймо: навіть незнання законів не звільняє від відповідальності.”

РА «Маркетингові технології ПБС» – увесь спектр маркетингових послуг: від ідеї – до реалізації!
Архів новин
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031