29 березня 2024 року
04:47:34

Усі новини Головна Політика Економіка Гроші Новини Події Тернопіль

Небезпечними тернопільськими тротуарами депутатка пройшла з чужою дитиною у візочку

10.12.2020 20:41
485

Нещодавно вулицями, а, точніше, тротуарами району вулиць Зелена, Весела, Паркова, Лисенко пройшла з візочком депутат Тернопільської міської ради Ружена Волянська.

Депутатку, яка позиціонує себе, як ефективний депутат та депутат, який цікавиться гуманітарними питаннями, зацікавило запрошення від жінок з групи “Мами на дорозі”, яка нещодавно була створена у соціальній мережі Фейсбук. Учасники групи діляться враженнями від тернопільських тротуарів, якими щодня ходять з візочками. Задля привертання уваги до тротуарних проблем засновниця групи Ірина Зелененька-Процюк долучила до групи депутатів Тернопільської міської ради минулого скликання і вже у листопаді новообраних депутатів. П. Ружена перша депутатка, яка відгукнулась, знайшла час та, навіть, наважилась пройти терністий шлях з візочком у якому сиділа донька Ірини Зелененької.

Своїми враженнями поділились Ружена Волянська: “Щоденно до мене поступають звернення мешканців тих чи інших вулиць щодо вирішення їх проблем, сьогодні вирішила разом з мешканцями мікрорайону пройтись тротуарними доріжками по мікрорайону «Старий парк», опинившись в їх становищі, і, справді, ситуація цих вулиць є незадовільною. Зробила висновок: проїхати по них візочком з дитиною або людям з обмеженими можливостями надскладно, на деяких ділянках неможливо. Щодня небезпечними тротуарами крокують літні люди, адже на вулиці Лисенка знаходиться соцбез. Люди мусять виходити на проїзжу частину, наражаючи себе, своїх дітей і водіїв  на небезпеку”.

“Ми пройшлися по довколишніх вулицях, а депутатка Ружена Волянська особисто вела візочок, щоб упевнитись, що все, про що ми пишем у нашій групі – не вигадки і не перебільшення! Ми щодня ризикуємо нашими дітьми, тому що рух автотранспорту стає все жвавішим, а ми мусимо іти дорогою. А пройти тротуарами неможливо, у деяких місцях висота тротуару над дорогою більше ніж колеса у возика. Мусили разом знімати возик з тротуару додолу, – розказує Ірина Зелененька-Процюк, – ми не тільки звернулись до депутатів, а ще й готуємо петицію до міської ради, щоби ці тротуари капітально відремонтували, зробили зручні з’їзди, як для мам з візочками, так і для людей з інвалідністтю, літніх людей.”

Усі пригоди з возиком відзняла журналістська команда, тому невдовзі почуємо думки містян, щодо проблемних тротуарів.

На сьогодні є висновки депутата по виборчому округу №3 Ружени Волянської, яка встигла зробити і деякі запити:

– покриття тротуару вулиць Зелена, Весела, Лисенка, Паркова здебільшого розбите,
– ширина тротуару завузька, навіть, для одного візка, розминутись з іншою людиною важко,
– є місця, де висота тротуару у висотунайбільшого колеса візочка, що створює ризик для дитини,
– місцями стирчать пеньки дерев, які залишені на вузьких тротуарах, також стирчать електричні стовпи просто посеред тротуару,
– тротуар в багатьох місцях звужується настільки, що виникає необхідність виїзду візочком на дорогу, що створює аварійну ситуацію!
Ружена Волянська поділилась планом дій: “Готую звернення на комісію щодо внесення вулиць Зеленої, Веселої, Лисенка,  Паркова у план робіт на 2021 рік. Особисто буду просити членів комісії підтримати у цьому питанні і закласти у Програму фінансування ремонтних робіт на 2021 рік.”
Також депутатка відвідала мікрорайони «Канада» та вул. Клима Савури виборчого округа №3 – проблеми ті ж самі – дороги і тротуари.
Фото Юрій Зелененький, Ружена Волянська
РА «Маркетингові технології ПБС» – увесь спектр маркетингових послуг: від ідеї – до реалізації!
Архів новин
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031