28 березня 2024 року
13:00:24

Усі новини Головна Суспільство Новини Освіта та наука Події Тернопіль Технології

Конкурс проєктів соціальної дії – проєкт “ПрофШЛЯХ” профорієнтація для старшокласників

04.12.2020 20:29
159

Нещодавно у Тернополі завершився конкурс проєктів соціальної дії на рівні громад. Цікаві проєкти будуть реалізовані та принесуть багато користі. Один із проєктів “ПрофШЛЯХ”, або профорієнтація для старшокласників.

Його розробники хочуть підвищити інтерес учнівської молоді до свідомого вибору майбутньої професії, шляхом проведення серії профорієнтаційних вебінарів, тренінгів, екскурсій та поглибленої індивідуальної профдіагностики учнів 8-10 класів ТЗОШ N 10.

Авторка проєкту Ольга Грош переконує: “Вибір старшокласників свого професійного майбутнього буде більш усвідомленим через знайомство із сучасним світом професій, пізнання своїх сильних сторін, співставлення своїх індивідуальних особистісних рис із професією, знайомство із професією у виробничому середовищі та “примірка” уподобаної професії на себе. Я впевненна, що наш проєкт приверне увагу учнів шкіл, батьків, вчителів, органів місцевої влади, роботодавців, бізнесових структур до проблеми професійної орієнтації, що сприятиме згуртованості всіх сторін для популяризації свідомого вибору професії серед учнів. Психологічно-стабільна дитина, яка чітко розуміє з чим йде в завтрашній день. Батьки не витрачатимуть гроші на марно на професію, за якою їхня дитина завтра не буде працювати. Навчальні заклади матимуть вмотивованих до навчання студентів. А це означає зменшення відтоку робочої сили за кордон у майбутньому.”

Немає опису.

Проєкт розробляли разом з Тетяною Білінською та однодумцями. Це був перший проєкт для Ольги, який отримав перемогу у конкурсі. Дівчина радо поділилсь подією на своїй соціальній сторінці у фейсбуці: “З допомогою величезної підтримки моєї команди, в мене все вийшло! Коротко опишу як це було… Заради перемоги я подолала кілька етапів. Спочатку пройшла первинний відбір пітчингу, де наш проєкт викликав інтерес в організаторів конкурсу. Другим етапом було інтенсивне трьохденне навчання, що пройшло на одному подиху. Мої результати перевершили мої очікування. Щиро дякую вам, друзі, за класну організацію нашої online-взаємодії, де я здобула нові вміння та знання завдяки конкретному та змістовному викладу матеріалів, і врешті – наш проєкт «ПрофШЛЯХ» отримав підтримку. Ну і звичайно ресурси для реалізації! Щиро радію, що є можливість спрямувати учнівську молодь до свідомого вибору майбутньої професії.”

Партнери проєкту «ПрофШЛЯХ»: ГО «Центр психологічної допомоги «Психолог і Я»», Тернопільська ЗОШ10

Організатори конкурсу: NGO Youth Platform \ ГО “Молодіжна Платформа”, Тернопільська міська рада,

Управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей ТМР, British Council Ukraine

(Британська Рада та Європейський Союз, представлений Європейською Комісією, в рамках проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості» (SC3), Центр Науки Тернополя, Active Citizens Ukraine

РА «Маркетингові технології ПБС» – увесь спектр маркетингових послуг: від ідеї – до реалізації!
Архів новин
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031